Doktorske disertacije i master radovi

Oblast kojoj pridajemo veliki značaj je izrada master i diplomskih, seminarskih, specijalističkih i drugih radova, kao i doktorskih disertacija. Svesni smo važnosti ovih radova koji predstavljaju krunu dugogodišnjeg rada i školovanja, pa u štampariji Print Plot studio možete pronaći najkvalitetniju štampu kako doktorskih i master, tako i drugih sličnih radova.

Pouzdana štampa i profesionalan pristup

Kada je u pitanju izrada (štampa) master, seminarskih i drugih radova, kao i doktorskih disertacija, veliku važnost ima kvalitet štampe i papira koji se koristi. Štampa se radi na odgovarajućim produkcionim mašinama za lasersku – digitalnu štampu, tako da je brzina izrade velika, cena otiska povoljna, a kvalitet štampe zagarantovan. 

Papir na kome štampamo je prvoklasni Double A 80 gramski papir, koji je u potpunosti beo, gladak i pod rukom deluje kao da je za nijansu deblji od drugih standardnih 80g papira (dosta podseća na 100 gramske kvalitetne mat papire). Samim tim odštampan rad odaje utisak kvaliteta i ekskluzivnosti, na Vaše i naše zadovoljstvo.

Tako odštampan materijal je potrebno uvezati. Kod ovih radova najčešće se koristi tvrdi povez, koji je ujedno i najkompleksniji za izradu.

Ovom postupku takođe pridajemo veliki značaj, naročito jer je u velikoj meri u pitanju i ljudski faktor. 

Veliko iskustvo koje posedujemo u ovim knjigovezačkim poslovima, kao i pažljiv rad i posvećivanje pažnje sitnim detaljima, daje kao rezultat vrhunski proizvod koji ćete sa ponosom prezentovati na odbrani Vašeg rada.

Pristupamo radu vrlo odgovorno i posvećeno, uz primenu sveobuhvatnog iskustva koje posedujemo, a koje objedinjuje sve postupke u izradi doktorata, master i drugih radova. Rezultat je uvek kvalitetan, lep i postojan proizvod.

Tvrdi povez i tehnike štampanja na koricama

Kada je reč o tvrdom povezu, česta tehnika kojom se ispisuju informacije na korici je zlatotisk. To su slova koja se presijavaju, blago utisnuta u samu koricu, a najčešće se koriste zlatne ili srebrne folije u toku izrade, pa se sam tekst na korici presijava u zlatnom ili srebrnom tonu. Ova tehnika ispisivanja na koricama se koristila i u davna vremena, a i danas se smatra neprevaziđenom, jer je oduvek pružala poseban efekat luksuznosti.

U situacijama kada je na koricama potrebno ispisati (odštampati) neke netekstualne simbole (npr. grb fakulteta), onda koristimo tehniku sito štampe za ispisivanje svega onoga što je potrebno na koricama. Najčešće se ovo primenjuje kod korica za doktorske disertacije, jer je u većini slučajeva (u našoj zemlji) zadata propozicija da se tekst, odnosno informacije na korici, odštampaju tako da izgledaju u potpunosti isto kao i na prvoj strani rada. 

Tu se često nalazi i grb fakulteta, a da bi se tačno ispoštovao oblik i veličina fonta koji je korišćen, jedina opcija je primena sito štampe. Razlika u odnosu na zlatotisk je ta što tekst nije utisnut, već je boja nanešena na koricu, a prednost je što imate još veći izbor boja za ispisivanje. I ova štampa na koricama je jako precizna, efektna i zadovoljava najviše estetske kriterijume.

Veliki je izbor knjigovezačkih materijala za oblaganje korica. Najčešće se koriste tonovi teget, borde ili crne obloge, a po všoj želji moguć je izbor raznih opcija, boja, teksture, imitacija kože i sl. Ukoliko imate potrebu, korice mogu da budu i u ful kolor varijanti, plastificirane.

Po potrebi, možete se odlučiti i za druge opcije poveza kao što su meki povez i spiralna koričenja. Često se probni primerci koriče u nekoj od ovih tehnika, a krajnja štampa u tvrdom povezu.

CENA IZRADE MASTER I DOKTORSKIH RADOVA

Cena štampanja doktorata i drigih radova u Print Plot studiju je jako povoljnja u odnosu na maksimalni kvalitet izrade koji nudimo. Cena zavisi od nekoliko faktora, a to je ukupan broj strana koji se štampa, tj. broj crno belih i kolornih otisaka, kao i broj poveza koji se izrađuje. 

Takođe postoje i male razlike kod zlatotiska u tome koja količina informacija se ispisuje, kao i posebna cena kada se primenjuje tehnika sito štampe za ispisivanje na koricama.

Štamparija Print Plot studio Vam stoji na raspolaganju za sve vaše upite, a možete nas i posetiti kako bi u kratkom roku napravili probni primerak. Na osnovu toga ćemo definisati odgovarajuću ponudu i po dogovoru, u kratkom roku realizovati vaše zahteve.

011 453 02 02