Štampa na tekstilu – Štampa na majicama, cegerima, jastucima

Digitalna štampa na tekstilu deo je naše standardne ponude, a na Vama je samo da odaberete željeni motiv, aplikaciju ili se odlučite za logo Vaše firme, a mi ćemo to bez problema odštampati na željeni tekstilni proizvod. Print Plot studio poseduje veliko iskustvo u izradi kvalitetne štampe na tekstilu, bilo da je u pitanju štampa na majicama ili nekim drugim tekstilnim materijalima. 

Poručite štampanje majica i drugog tekstila po Vašoj želji, a mi Vam garantujemo kvalitetnu, pouzdanu i brzu izradu štampe na željenim proizvodima!

ŠTAMPA NA MAJICAMA

Digitalna štampa na tekstilu koja se najčešće traži je štampanje majica sa različitim porukama, motivima ili promotivnim sadržajem. Majice na kojima vršimo štampanje mogu biti raznih boja i veličina, dugih i kratkih rukava, t-shirt ili polo, a celokupnu izradu radimo u dogovoru sa Vama, prema Vašim željama i usputstvima, kako biste na kraju dobili proizvod kakav ste zamislili.

ŠTAMPA NA JASTUČNICAMA

Da li ste do sada pomislili kako bi jastuk sa slikom bio odličan poklon za Vašu voljenu osobu, ali do sada niste u prodavnicama naleteli na neki koji Vas je impresionirao? Zašto ga ne biste dizajnirali sami? Print Plot studio je tu i za štampanje jastučnica po Vašoj želji, a možete ih oplemeniti zajedničkom slikom, ili porukom po Vašem izboru.

ŠTAMPA NA CEGERIMA

Da li ste se nekada zapitali da li izrada cegera mora da bude tako monotonog dizajna? Kao da odlazak u prodavnicu nije sam po sebi dosadna aktivnost.
Štampanje cegera je upravo jedna od usluga za koje nam se možete obratiti, a nudimo i štampanje na torbama ili kesama. 

Ukoliko imate neki zanimljiv citat ili motivacionu poruku za koju smatrate da bi bila odlična štampa na cegerima, rado ćemo Vašu zamisao sprovesti u delo. Razvedriće Vam svaki odlazak u kupovinu a u isto vreme učestvujete u očuvanju okruženja ne koristeći plastične kese kao i u podizanju svesti o ekološkoj održivosti.

Cegeri sa štampom motiva po želji mogu biti i odličan promotivni materijal za Vašu firmu. Povoljni su, a neuporedivo bolji od bilo koje kese. Jako su kvalitetni i izdržljivi, tako da mogu dugo da prenose vašu reklamnu poruku, tj. logo firme od strane korisnika koji će ih od Vas dobiti.

Tehnike štampanja na tekstilu koje primenjujemo

Postoji više načina za štampanje željenog motiva ili teksta na određeni materijal, a koja će se tehnika štampe upotrebiti najviše zavisi od vrste i boje tkanine na kojoj se radi štampa, kao i od toga koja će kasnije biti namena tog predmeta ili odevnog komada. Ovo su tehnike koje koristi Print Plot studio:

Štampanje Preslikačima

Ova tehnika omogućava štampanje fotografija u punom koloru izuzetno visoke rezolucije, a komadi sa ovakvom štampom mogu se prati na temperaturi do 40 stepeni C. Ukoliko se pridržavate ove temperature pranja, ovako brendirane tkanine će imati dug životni vek. 

Postoje dve vrste preslikača – za tamne i svetle tkanine. Preslikači za svetle majice (tkanine) dobro prianjaju, tj. prodiru u tekstil i nemate osećaj da se na majici nalazi neka folija. 

Preslikači za tamne tkanine su nešto deblji od ovih za svetle materijale, a obe varijante daju dobre rezultate personalizacije i pogodni su za brze štampe i male tiraže, tako da je za svega 5 minuta u ovoj tehnici moguće uraditi štampu na nekoj majici ili duksu. 

Za primenu ovih tehnika nije potrebna neka posebna priprema. Takoreći, sve što vidite na ekranu brzo može biti na tekstilu. Dakle nije Vam potrebna slika u vektoru kada su preslikači u pitanju.

Štampanje fleks i flok folijama RAZNIH BOJA (uključuje katovanje)

Ovakva štampa je pogodna za personalizaciju, numeraciju (česta primena kod sportskih dresova), razne natpise i slike koje u sebi ne sadrže puno boja već jednu ili kombinaciju nekoliko boja. Fleks folije su glatke i tanke, dok su flok folije plišane (čupkaste), nešto deblje nego fleks folije.  Jako su izdržljive – dugotrajne. 

Same folije koje se koriste ne mogu da promene boju, tj. da izblede koliko god puta da budu oprane u veš mašini. Temperatura pranja ipak ne bi trebalo da bude veća od 60 stepeni C, jer bi postojala šansa da se male površine folije odlepe sa tekstila. 

Natpisi ili konture koje želite da prenesete na majice su izuzetno oštri, čitljivi, jer samu foliju opseca mašina – kater, pa se na tekstil prenosi samo ono što je potrebno, tj. nema nikakve pozadine oko teksta ili slike koju prenosite.

Ova tehnika je pogodna i za male i velike tiraže. 

Cena izrade zavisi od utroška folije, pa ukoliko se rade motivi koji nisu velikih površina, cena je jako povoljna. Primena ove tehnike nije moguća za štampanje fotorafija, gradijenta i rasterskih slika, već samo za jednu ili kombinaciju nekoliko boja. 

Priprema za ovu tekniku mora da bude vektorska, što ne bi trebalo da Vam predstavlja problem ukoliko nemate iskustva u toj oblasti, jer svaku podršku u tom smislu pruža naš obučeni kadar.

Štampa na fleks foliji

Ova tehnika Vam omogućava neograničenu upotrebu, tj dugotrajnost štampe na tekstilu, a pritom možete da štampate bilo koju sliku, motiv ili natpis. Ovde se radi o tome da se na odgovarajućoj beloj fleks foliji štampaju vaši motivi po želji (nije potreban vektor), i to na mašini (ploteru) koja daje postojanu štampu. 

Takva štampa (slika) pogodna je za dalju obradu – katovanje. Na taj način slike mogu da budu i nepravilnog oblika, tj sav višak – nepoželjna pozadina se opseca i ne ide na tekstil. Sve ostale karakteristike važe kao i za standardne fleks folije. Ostaje nam samo da budemo kreativni.

Direktna štampa na tekstilu

Željeni motiv se štampa direktno na tekstilu posredstvom odgovarajućih digitalnih štampača.

Sito štampa na tekstilu

Jedna od popularnih metoda štampe, uz pomoć koje je moguće naneti značajno deblji sloj boje u odnosu na druge tehnike štampe. Pogodna je kada su veći tiraži štampe u pitanju.

Štampanje majica cena i pordžbine –  kontaktirajte nas

Ukoliko Vas zanima naša štampa na tekstilu i štampanje majica cena i sve druge informacije dostupne su na sajtu, stoga pogledajte naš cenovnik ili nas kontaktirajte za sve dodatne informacije. Štampanje majica i drugog tekstila se realizuje u najkraćem roku koji dogovaramo zajedno sa Vama, a rezultat su unikatni proizvodi, baš po Vašoj želji.

011 453 02 02