Plotovanje linijskih crteža – štampa na ploteru

Print Plot studio vrši plotovanje arhitektonskih, građevinskih, mašinskih projekata, kao i  studentskih radova na kvalitetan i pouzdan način. Ovo u najvećoj meri podrazumeva štampanje linijskih crteža, štampanje iz AutoCAD programa, i naravno, poželjno pripremljenu štampu iz PDF formata.

Pored linijskih crteža, usluga plotovanja podrazumeva štampanje rendera, 3D modela i crteže sa raznim grafikonima i tabelama. Važno je da naglasimo, naročito za direktnu štampu iz AutoCAD programa, da posedujemo veliko iskustvo u ovoj oblasti. Uz dobro poznavanje programa, te svođenje moguće greške na minimum, a na bazi toga nudimo i sugestije pre samog puštanja u štampu.

Plotovanje je usluga koju realizujemo uz korišćenje CANON plotera poslednje generacije, čija izvanredna rezolucija omogućava besprekornu štampu i najtanjih linija, gusto raspoređenih šrafura, raznih gradijenta i tome slično.

Oslonite se na Print Plot studio za plotovanje Vaših projekata, a mi ćemo Vam uzvratiti brzom, kvalitetnom i pouzdanom uslugom!

Šta je plotovanje i kako se radi štampa na ploteru?

Plotovanje podrazumeva Ink Jet štampu, štampu iz rolne, štampu na mašinama koje nazivamo ploterima. Najnovije generacije CANON plotera koje koristimo dovele su ovu vrstu štampe takoreći do savršenstva, značajno povećavajući i brzinu same štampe.

Upravo zato što je u pitanju Ink Jet a ne laserska štampa, kao krajnji rezultat dobijamo vrhunski efekat, ogroman spektar boja, gradijente i tonove baš kao na ekranu – na primer – siva je uvek siva, a ne zelenkasta ili crvenkasta, što je obično problem kod laserske štampe. Ova štampa podrazumeva i ogromnu rezoluciju štampanja (2400 x 1200 dpi), koja je izuzetno važna baš kod linijske štampe i štampe sitnih detalja.

Plotovanje se odnosi i na štampanje plakata i postera, te štampu najraznovrsnijih reklamnih proizvoda.

PROCES ŠTAMPANJA PROJEKATA – POUZDANO PLOTOVANJE PO VAŠOJ ŽELJI

Print Plot studio nudi najzahvalniji odnos cene i kvaliteta, pa možete biti sigurni da će naša štampa na ploteru biti kvalitetno urađena uz vrlo pristupačnu i realnu cenu naše usluge. Proces štampanja projekta, kao i pojedinačnih crteža, probnih verzija crteža i slično, podrazumeva proveru osnovnih informacija i karakteristika fajla. 

Provera se odnosi na to da li je u samoj pripremi faila za štampu odgovarajuća rezolucija (ukoliko nije, to obaveštavamo klijenta i dogovaramo se o tome šta dalje da se radi), da li će tekst biti dovoljno vidljiv ili ne (previše sitan ili nepotrebno krupan), da li su dobre margine i da li nešto treba pomeriti od ivice papira, da li je razmera odgovarajuća i tome slično.

Naglašavamo da ne proveravamo i ne korigujemo npr. arhitekte i njihov rad, već rado sugerišemo na slučajne greške koje mogu biti vidljive u štampi, što nam je rutina zbog velikog iskustva koje posedujemo.

Kada su crteži u traženom broju primeraka uspešno odštampani na odgovarajućem papiru (najćešće je to 80 gramski plain papir, evntualno papiri debljine do 120 g), po želji sledi odgovarajuća dorada. 

Dorada uključuje opsecanje na tačne formate, savijanje crteža na željeni format (najčešće A4), ojačanja, bušenje rupica, provlačenje jemstvenika, pakovanje u projektne fascikle i registratore ili povezivanje listova nekom vrstom poveza iz naše ponude koje možete videti u kategoriji koričenje – povezivanje materijala.

CENA PLOTOVANJA I PORUČIVANJE U PRINT PLOT STUDIJU

Važna napomena je da cena štampe u Print Plot studiju (kada je plotovanje u pitanju) ostaje ista i za crno bele i za kolor crteže, tako da bez ustručavanja možete koristiti, odnosno štampati odgovarajuće lejere u boji, šrafure u boji i slično, kako bi naglasili odgovarajuće stvari i postigli željeni efekat.

Ukoliko Vas zanima štampa na ploteru, odnosno cena plotovanja, pogledajte naš cenovnik ili nas kontaktirajte. Tom prilikom ćemo zajedno proći kroz Vašu porudžbinu i dogovoriti rok izrade. Bilo da je reč o štampi celog projekta, posterima velikih dimenzija, nacrtu, ili foto tapetama, Print Plot studio Vam stoji na raspolaganju!

011 453 02 02