Druge grafičke dorade materijala

Uz grafičke dorade kao što su koričenje, plastifikacija, kaširanje, katovanje i skeniranje, nudimo i druge dodatne usluge grafičke dorade materijala. Print Plot studio je tu ukoliko Vam je potrebno sečenje, bigovanje, periforiranje, nitnovanje, klamovanje, ćoškanje, savijanje crteža, dodatna ojačanja materijala i zumbanje. 

Svaku od ovih usluga grafičkih dorada materijala obavićemo na najprofesionalniji način, uz korišćenje najboljih alata i odavno uvežbane veštine i tehnike.

Grafička dorada materijala u štampariji print plot studio

Evo koje su dodatne grafičke dorade materijala, koje postoje u asortimanu naših usluga
i koje vršimo uz odgovarajuće mašine i najkvalitetnije materijale.

Sečenje materijala po želji

Sve vrste sečenja štampanog materijala izvšićemo po Vašoj želji. Sečenje može biti potezno ili se vrši grafičkim nožem. Najčešće potezno sečenje obavljamo za velike formate, kao i za male tiraže (nekoliko papira), dok je sečenje električnim grafičkim nožem idealno za sečenje manjih formata tabaka papira kao što su serije: kataloga, vizit kartica, knjiga u mekom povezu, brošura, svezaka i sl. Ivice papira sečene na grafičkom nožu su ravne, glatke, i vizuelni efekat ove završne dorade je maksimalan.

Bigovanje papira u Print Plot studiju

Bigovanje je mašinsko savijanje papira, a primenu pronalazi kod štampanja najrazličitijih proizvoda. Najčešća je primena kod buklet štampe, gde je papire potrebno kvalitetno saviti na pola, kako bi se u daljem procesu dorade povezivali, tj. heftali. Dakle tu se još velika primena nameće u izradi raznih kataloga, kartica, deklaracija, pozivnica, lifleta, flajera, i sl.   

Uvek je rezultat bolji i lepši ako štampani materijal savijemo na bigerici, a ne ručno!

Perforiranje – bušenje rupica na papirima

Perforiranje je proces bušenja rupica na relativno tanjim papirima, a može se koristiti u razne svrhe, zavisno od potrebe klijenta. Najčešće je to pri izradi ulaznica, blokova, tj svuda gde je potrebno da se papir cepa po liniji perforacije.

Nitnovanje u Print Plot studiju

Nitnovanje je još jedna od usluga grafičke dorade materijala koju nudimo. Metalna nitna je tu da nam omogući ojačanje na rupici koja je prethodno izbušena bušačem odgovarajućeg prečnika za nitnu koju želimo da postavimo na nekom od štampanog materijala. Na taj način je nitnom moguće povezati manje količine papira, zavisno od njihove debljine. Rezultat je elegantniji i zanimljiviji povez nego klasičnim heftanjem (klamaricom). Nitne su u zlatnoj i srebrnoj boji, a česta je primena i u izradi jelovnika i menija.

Klamovanje – spajanje štampanog materijala klamericama – heftanjem

Klamovanje se primenjuje kod buklet štampe i predstavlja najekonomičniji i najlakši način povezivanja materijala. Ovaj vid poveza predstavlja idealno rešenje za kataloge, sveske, jelovnike i slične materijale. Print Plot studio nudi Vam uslugu spajanja listova klamovanjem na najkvalitetniji način uz mogućnost izbora klamerica.

Ćoškanje papira

Profesionalno ćoškanje ili obaranje uglova papira se vrši mašinski i veliku primenu nalazi u završnoj fazi izrade: vizit kartica, akreditacija, pozivnica, čestitki i sl. Često se ćoškaju i plastificirani papiri, jer deblje folije za tabačnu plastifikaciju na uglovima mogu biti čak i jako oštre. Pored dobijanja lepog vizelnog efekta, zaobljavanje uglova ima i funkciju da produži životni vek takve npr. kartice, jer prosto nema oštrih ćoškova koji smetaju i prvi stradaju.

Savijanje crteža

U Print Plot studiju vršimo uslugu savijanja crteža na manje – željene formate, a u mogućnosti smo da Vam ponudimo i kompletan proces pri štampi projekata od same štampe, preko opsecanja papira, savijanja na (najčešće) A4 format, provlačenja jemstvenika, do povezivanja tako formatiranih papira.

Osim navedenih usluga, možete nas kontaktirati ukoliko Vam je potrebno i zumbanje, dodatno ojačavanje papira na mestima gde se povzuju ili ubacuju u registrator, kao i za druge usluge grafičke dorade, a naš stručni tim će Vam rado izaći u susret.

DRUGE GRAFIČKE DORADE – CENA I PORUČIVANJE

Kada su u pitanju grafičke dorade štampanog materijala cena po kojoj kod nas možete dobiti najkvalitetnije usluge vrlo je povoljna! Cenu možete pronaći u našem cenovniku. Nema potrebe da pravite kompromis između povoljne cene i vrhunskog kvaliteta u štampariji Print Plot studio!

Kvalitetne grafičke dorade po želji sada su Vam vrlo lako dostupne – narudžbinu možete izvršiti pozivom ili na licu mesta. Nakon saradnje sa nama, imaćete štampane materijale kojima ćete biti prezadovoljni.

011 453 02 02