Koričenje – povezivanje materija

Koričenje je usluga koja daje idealni finiš štampanju najrazličitijih formata. Koričenje knjiga, kataloga,  kao i koričenje radova kao što su doktorati, seminarski, diplomski i master radovi, najčešći su štampani materijali koje povezujemo, kao i mnogi drugi, gde se primenjuje odgovarajuća tehnika koričenja – sve po Vašoj želji i potrebi. 

Koričenje možemo obaviti tehnikama meki i tvrdi povez, tj.  mekim ili tvrdim koricama. Print Plot studio povezivanje materijala koričenjem vrši prema standardima premium kvaliteta i uz besprekornu estetiku koja je podrazumevana u našoj štampariji.

KORIČENJE U ŠTAMPARIJI PRINT PLOT STUDIO – SVE VRSTE KORIČENJA – POVEZA

Bilo da želite meki ili tvrdi povez, Print Plot studio tu je da odgovori na svaki Vaš zahtev i obavi najbolje koričenje. 

Koričenje raznih radova, kataloga, blokova ili knjiga, možemo izvršiti mekim (gde se za pravljenje korica koriste kartoni debljine do 350 g) i tvrdim koricama (ovde se u procesu pravljenja korica koristi lepenka – tvrđi materijal). Kod oba tipa može se koristiti povezivanje spiralama – plastičnim ili metalnim, odnosno žičanim, kao i lepljenjem, odnosno knjigovezačkom tehnikom.

Takođe, kada je reč o mekom povezu, materijal možemo spojiti i klamovanjem. Klamovanje je povezivanje heftanjem (klamaricama), najčešće na sredini presavijenih, odnosno bigovanih tabaka papira. Ovu tehniku koristimo kod booklet štampe, kataloga, svezaka, menija i jelovnika i sl.

KORIČENJE TVRDIM POVEZOM PO ŽELJI

Kada je u pitanju koričenje tvrdim povezom, ono je najčešće kod radova kao što su doktorske disertacije, master radovi, razni elaborati, ali i luksuznih kataloga, foto bukova i knjiga. Tvrde korice daju elegantan finiš, a Print Plot studio Vam nudi veliki izbor obloga korica – knjigovezačkih materijala, pa koričenje može rezultirati baš onakvim izgledom kakav ste poželeli i zamislili. 

Tvrde korice kod poveza čini lepenka koja se oblaže željenim materijalima. To su razni knjigovezački materijali ili štampani papir, koji je plastificiran, gde dobijamo ful kolorit štampu na koricama.

Od imitacija kože, preko raznih boja i tekstura, na kojima primenjujemo tehniku zlatotisk radi ispisivanja teksta ili sito štampu, ukoliko postoje netekstualne informacije koje treba istaći na koricama (npr. grb fakulteta i sl.), sve do suvog žiga na koricama (blindruk) – nudimo sve vrste tvrdog koričenja, koji će za rezultat imati estetski finiš po Vašoj želji.

KORIČENJE – CENA I PORUČIVANJE

Kada je  u pitanju koričenje, cena po kojoj kod nas možete dobiti najkvalitetnije koričenje Vaših radova je vrlo povoljna! Nema potrebe da birate između povoljne cene i kvaliteta – štamparija Print Plot studio  Vam nudi oba! Cenu koričenja možete pronaći u našem cenovniku, a porudžbinu ili upit za neku specifičnu vrstu poveza možete izvršiti vrlo jednostavno – pozivom, slanjem upita ili na licu mesta.

011 453 02 02